Arvomme

Lyhyt alustus arvoista tähän.

Ihmisyys

Muista aina, että sinä olet äärettömän arvokas ja ainutlaatuinen persoona. Se tarkoittaa, ettei toista sinunlaistasi ole olemassa. Samanlaisia meistä tekee ihmisenä oleminen. Sitä harjoittelevat kaikki, lapset ja aikuiset, joka päivä koko elämän ajan.

Kohtaaminen

Kohtaaminen tarkoittaa sitä, että ollaan läsnä ja toinen lapsi tai aikuinen näkee ja huomaa, että juuri sinä olet siinä. Kohtaamisessa tuntee, että ollaan sopivia sellaisena kuin ollaan ja yhdessä iloitaan siitä. Hengaamossa sinut kohdataan ja sinä voit kohdata toisen.

Osallisuus

Osallisuus on kivojen juttujen tekemistä yhdessä toisten kanssa. Kuulut joukkoon ja olet osa ryhmää ilman että tarvitset yhtään rahaa tai uutta puhelinta. Se, että  juuri sinä tulet mukaan ja olet osa Hengaamoa, tekee siitä tärkeää.

Tarkoituksellisuus

Olet saanut oman elämän lahjaksi, ilman että tarvitsi tehdä mitään. Sinulla on tänään ja aina tärkeä tarkoitus. Tarkoitus on siellä, missä voit toimia toista ihmistä tai sinulle tärkeää asiaa varten.

Joka päivä sinulle tulee eteen monenlaisia valintatilanteita. Sinulla on aina vapaus valita. Valita sanoja, tekoja ja sitä, miten asennoidut. Vaikeissa  valinnoissa saat apua. Hengaamossa on turvallisia aikuisia sinua varten.