Kumppanit

Hengaamo syntyy yhteistyössä - palvelemalla perheitä yhdessä. Tule kumppaniksi kehittämään Keskustoria!

Tampereen Teatteri

Tampereen Teatteri on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista taidelaitoksista. Teatterin yli satavuotias päärakennus sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Keskustorilla.

Tampereen Teatteri tarjoaa yleisölleen kiinnostavaa, vaikuttavaa ja valloittavaa teatteria, jota leimaavat sen tekijöiden korkeat taiteelliset tavoitteet ja rakkaus teatteritaidetta kohtaan. Lapsiperheet, lapset ja nuoret ovat teatterille tärkeitä.  Joulunäytelmä Saiturin joulu on ilahduttanut joulun alla jo yli kymmenen vuoden ajan kaikkia yli 6-vuotiaita katsojia. Lisäksi toimintaan voivat tutustua kaikki pikkulapsista alkaen teatterikierroksilla, jotka tutustuttavat teatterin tekemisen taikamaailmaan.

_DSC6267

Pirkanmaan hyvinvointialue Pirha

Pirkanmaan hyvinvointialueen Lasten, nuorten ja perheiden asiakasohjaus ja varhainen tuki tarjoaa apua ja tukea perheen erilaisissa elämäntilanteissa. Hankkeessa olemme mukana kohtaamassa lapsia ja heidän vanhempiaan mm. erilaisissa tapahtumissa.

Ota yhteyttä: pirha.fi/pyyda-apua

Vanhakirkko-edesta-teatteri-taustalla

Tampereen ev.lut. seurakunnat

Seurakunta koostuu musiikista, kerhoista, pienryhmistä, messuista, tapahtumista, leireistä ja retkistä sekä kivoista kavereista, turvallisista aikuisista ja monesta muusta mukavasta. Tärkeintä on yhdessä oleminen.

Tampereen ev.lut. seurakuntien kasvatuksen, perhetyön, diakonian ja yhteiskuntavastuun turvalliset ja läsnäolevat aikuiset ovat mukana koululaisten ja heidän perheidensä arjessa.

Laikku-ylhaalta-edesta

Kulttuuritalo Laikku

Kulttuuritalo Laikku tarjoaa kulttuuria kaikille keskellä kaupunkia.

Rulla viirinpala_DSC7328

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Rulla on värikäs ja virikkeellinen lastenkulttuurikeskus Tampereen ydinkeskustassa. Rullassa lapset voivat taiteilla, esitellä töitään ja osallistua erilaisiin jännittäviin tapahtumiin ja työpajoihin.

Rullassa on sekä ohjattua ryhmätoimintaa että aikaa omille taideseikkailuille esimerkiksi keskiviikkoisin klo 12-18, to-pe 9-14 ja viikonloppuisin 10-16. 

MLL Tampereen osasto

MLL Tampereen osasto

MLL Tampereen osasto edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. Tarjoamme monipuolista tukea ja tekemistä erilaisissa elämäntilanteissa eläville perheille sekä mahdollisuuksia monenlaiseen vapaaehtoistyöhön.

Meiltä voit saada esimerkiksi tukea erotilanteeseen ja eron pohdintaan Eron ensiapupisteeltä, osallistua vanhempainiltaan vanhempien omien tunnetaitojen vahvistamiseksi, ystävystyä maahanmuuttaneiden perheiden kanssa tai tulla lasten kanssa Turvaverkon iltaperhekahvilaan tapaamaan muita perheitä, jotka kokevat arjen turvaverkkonsa ohuiksi.

Lisää tietoa toiminnoistamme sekä vapaaehtoistyön mahdollisuuksista löydät osoitteesta: https://tampere.mll.fi/

Me-säätiö

Me-säätiö

Me-säätiö perustettiin vuonna 2015 edistämään lasten ja nuorten yhdenvertaisia mahdollisuuksia ja ehkäisemään syrjäytymistä.

Melvio on Me-säätiön kehittämä digitaalinen datatyökalu, jonka avulla voidaan mitata lasten ja nuorten parissa toimivien yhteisöjen vaikuttavuutta. Melvion avulla organisaatiot voivat kerätä osallistujilta kävijä- ja osallistumisdataa sekä taustatieto- ja hyvinvointidataa. Tiedonkeruun lisäksi Melvio mahdollistaa myös kalenterin ja tapahtumien hallinnoinnin. Melvion avulla rekisteröityneille jäsenille voidaan myös viestiä yhden keskitetyn järjestelmän kautta.

Saippuakupla

Non Fighting Generation

Non Fighting Generation ry (NFG) on nuorisokasvatusjärjestö, joka on erikoistunut nuorten väkivallan ja vakavan kiusaamisen vähentämiseen väkivallattomuus- ja arvokasvatuksen avulla. NFG on valtakunnallinen järjestö, Pirkanmaalla Hengaamon yhteistyökumppanina. Järjestö on kohdannut 25 vuoden aikana n. 20 000 nuorta. Palvelut ovat niiden käyttäjille maksuttomia.

NFG ry tarjoaa kasvatuksellista ohjausta koulutetun työntekijän ohjaamana 8-24-vuotiaille lapsille ja nuorille. Ohjaus toteutetaan tarpeesta ja tilanteesta riippuen joko ryhmä- tai yksilöohjauksena. Järjestön ohjaustyö perustuu tutkittuun kasvatusteoriaan ja sen pohjalta laadittuihin menetelmiin. Kaikessa toiminnassa periaatteita ovat eettisyys, muiden arvostava kohtaaminen, hyvä vuorovaikutus- ja tunnetaidot, vastuulliset valinnat sekä tarkoitusten ja omien vahvuuksien löytäminen. Nämä teemat ohjaavat keskusteluja myös nuorten kanssa.

ADRA kuva esittelyyn

ADRA Finland

ADRA Finland säätiö on osa kansainvälistä Adventtikirkon kehitysyhteistyö- ja avustusjärjestöä (Adventist Development and Relief Agency), joka toimii 118 maassa. Suomalaisen sosiaalityön kentässä ADRA Finland on toiminut jo vuodesta 1968. Kansainvälisen kehitysyhteistyön ADRA Finland aloitti vuonna 1978.

Nykyisin säätiö on valtakunnallinen ruoka-avun jakaja. Yhdessä paikallisten yhteistyökumppaniensa kanssa se jakaa hävikkiruokaa ja pyörittää soppa- tai aamupuurokeittiöitä noin 10 paikkakunnalla Suomessa.

Kotimaan avustustyössä ADRA on tullut tunnetuksi myös 1990-luvulla käynnistyneistä, vuosittaisista Iloinen Mieli -avustustapahtumista eri puolilla maata. Tapahtumissa jaetaan ilmaiseksi vaatteita, leluja, kirjallisuutta ja kodintekstiileitä sekä tarjotaan ilmainen ateria. Usein tapahtumien yhteydessä on mahdollisuus maksuttomaan hartiahierontaan ja verenpaineenmittaukseen.

Lisää tietoa ADRAsta www.adra.fi

Partio logo

Partio

Tampereella toimii 28 partiolippukuntaa ja partiota voit harrastaa melkein kaikilla Tampereen asuinalueilla.

Jokainen partiolippukunta on hieman omanlaisensa ja vaikka kasvatus nojaakin yhteiseen ohjelmaan, löytyy lippukunnista eroja. Tampereella partiossa voit muun muassa purjehtia, retkeillä, suunnistaa, suuntautua kansainväliseen toimintaan ja vaikka osallistua tiedekan lasten tiedelauantaihin.

Lisää tietoa tamperelaisesta partiotoiminnasta ja lippukuntien yhteystiedot löydät helpoiten osoitteesta tp.partio.fi.

Tukena logo nettisivuille

Tukena-säätiö sr.

Tukena-säätiössä teemme todeksi unelmia hyvästä elämästä ja laadukkaista palveluista tukea tarvitseville ihmisille ja heidän läheisilleen – yhdessä heidän kanssaan.

Tuemme perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista, edistämme osallisuutta ja yhdenvertaisuutta sekä tuotamme ja kehitämme yleishyödyllisiä palveluita ja tuen muotoja. Kaikki kehittäminen tapahtuu yhdessä kumppaneidemme kanssa. Toimimme valtakunnallisesti, ja toimistomme sijaitsee Tampereella.

Lisää tietoa verkkosivuilta www.tukena.fi

Tampere Kulttuuri

Monitoimitalo 13

Monitoimitalo 13 on Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden kulttuurikeskus, joka tarjoaa vapaa-ajanviettomahdollisuuksia ja harrastuspaikkoja monipuolisesti 9–29-vuotiaille nuorille. Talosta löytyy sekä avointa että ohjattua toimintaa, työpajoja, tapahtumia, kursseja sekä lisäksi varattavia / vuokrattavia tiloja. Kulttuurikeskus sijaitsee aivan Tampereen keskustassa, osoitteessa Pellavatehtaankatu 4. Lapsille ja nuorille suunnattuun kulttuuritarjontaan voit tutustua:

https://www.tampere.fi/nuoret/nuorten-kulttuurikeskus-monitoimitalo-13