Mieleenpainuvia hetkiä Hengaamon teatterikierroksella

Tänä syksyllä aloittaneen Hengaamon ensimmäisellä teatterikierroksella oli mukana iso joukko lapsia ja vanhempia tutustumassa Tampereen Teatterin jännittävään maailmaan.

Tampereen Teatteri pitää sisällään tunnelmia ja tarinoita ja elämyksiä, joita pääset kokemaan Hengaamon teatterikierroksilla.

Aloitimme kierroksemme teatterin kahviosta nauttien pientä välipalaa samalla kun teatterin yleisötyöstä vastaava tiedottaja, Neili Koivuniemi, ohjeisti meidät kierrosta varten. Osa perheistä oli käynyt Teatterissa aiemmin, osa lapsista ja vanhemmista oli käymässä ensimmäistä kertaa. Näyttämön takana ei kukaan ollut käynyt aikaisemmin.

Luvassa oli elämyksellinen ja jännittävä tunti kierrellen ympäri sokkeloista, tarinoita täynnä olevaa teatterirakennusta. Tapasimme teatterin henkilökuntaa, kuulimme monista erilaisista työtehtävistä, joita esityksen valmistamiseen tarvitaan. Näyttelijöiden ja ohjaajien lisäksi elämyksellinen näytelmä tai musikaali vaatii monen ammattilaisen aikaa ja valmistelua.

Tutustuimme katsomoon, näyttelijöiden lämpiöön, lavasteisiin, pukusuunnittelijoiden ja ompelijoiden tiloihin, harjoitushuoneeseen ja hurjan isoon hissiin, jolla jopa kuusimetrisiä lavasteita liikutellaan näytöksiä varten. Opimme, mitä tarkoittaa kulissi tai tarpeisto ja saimme selville miten näyttelijä muuttuu jättiläiseksi esityksen aikana!

Saimme lopuksi sovitella upeita hattuja ja päähineitä ja esittää pienet vuorosanat, jos halusimme kokeilla, miltä tuntuu olla näyttelijä. Tulevia taiteilijoita löytyi monia! Kierroksen jälkeen halukkaat saivat jatkaa teatterintunnelmassa Lastenkulttuurikeskus Rullan puolella suunnitellen tunnepaperinukkeja ja esittää niillä varjoteatteria Rullan näyttelytilassa.

Meillä oli kivaa! Toivottavasti sinä perheesi kanssa pääset mukaan seuraavalle teatterikierrokselle kokemaan mieliinpainuvia hetkiä upean, vanhan ja arvokkaan Tampereen Teatterin tunnelmissa.

Tule mukaan ja ilmoittaudu seuraavalle maksuttomalle teatterikierrokselle osoitteessa hengaamo.fi/kalenteri

Ruut

Olen töissä Hengaamossa. Rakennan sitä sinulle ja perheellesi yhdessä toisten rakentajien kanssa. Perheessämme meillä on kultainennoutaja Alvar, joka saattaa kesken kävelylenkin vaikka istahtaa keskelle suojatietä.