Saippuakupla

Meillä on sinulle iloisia uutisia: Tampereen Keskustorille on avattu Hengaamo! Mutta mikä se oikein on?

Hengaamo on paikka, jossa kouluikäiset, 7-13-vuotiaat lapset ja heidän perheensä voivat viettää aikaa yhdessä. Hengaamo tarjoaa toimintaa ja tapahtumia Keskustorin alueella, sekä sen ympärillä olevissa upeissa rakennuksissa: Tampereen Teatterissa, Frenckellissä, Laikussa, Rullassa ja Vanhassa Kirkossa.

Hengaamon jutut löytyy siis eri puolilla Keskustoria. Klikkaamalla tästä kalenteria, voit helposti katsoa, mitä on tapahtumassa seuraavaksi- näet ajan ja paikan, sekä sen tarvitseeko sinun ilmoittautua juttuun etukäteen.Luvassa on kivoja juttuja, joita voi tulla tekemään ja kokemaan kaverin tai perheen kanssa tai ihan yksinkin.

Tiesitkö, että Vanha Kirkko on jo 200-vuotias!

Vanha Kirkko

Voit tulla Vanhalle Kirkolle osallistumaan lautapelihetkiin koulun jälkeen, tutustumaan uusiin kavereihin ja vaikka vaan jutella Hengaamon aikuisten kanssa. Kirkon takaosassa on pieni kahvila jossa on kätevää pelailla, askarrella, tehdä läksyt ja syödä vähän välipalaa. Hengaamon aikuiset tunnistat Hengaamomerkistä. Jos mielessä on joku huoli, voit luottamuksellisesti siitä heille kertoa.

Oletko koskaan käynyt Teatterissa sisällä? Hengaamon teatterikierroksella se onnistuu!

Tampereen Teatteri

Teatteriin voit varata paikan ilmaiselle kierrokselle, jossa pääset katsomaan ja kuulemaan mitä kaikkea tuo jännittävä talo pitää sisällään. Näet myös kenties ihkaelävän näyttelijän ja saat kokeilla rekvisiittaa. Tampereen Teatterilla on myös Keskustorilla toinenkin näyttämö, hienossa tiililinnassa- Frenckellissä. Siellä pidetään muun muassa Hengaamon iltoja vanhemmille.

Hengaamon jutut löydät Rullasta useimmin keskiviikkoisin.

Rulla

Rullassa saat olla taiteilija! Luovissa jutuissa voi vapaasti kokeilla, eikä mikään mene väärin. Pääset kokeilemaan taiteentekemistä eri välineillä ja keinoilla sekä tutustumaan siihen, millainen taiteilija sinussa on piilossa. Voitte kaverin tai perheenjäsenen kanssa ehkä luoda jonkun upean teoksen yhdessä!

Laikku oli ennen kirjastorakennus ja täynnä lukemattomia tarinoita. Nyt Laikussa löytyy kulttuuria ja tapahtumia aikuisille. Hengaamossa pääset Tarinoiden maahan, joka sijaitsee Laikun neljännessä kerroksessa.

Laikku

Laikussa Hengaamo järjestää Tarinoiden maan, joka on jännittävä hetki yhdessä oman perheen kanssa. Tarinoiden maassa on Tarinamatto, jossa sinä ja perheesi voitte rakentaa oman tarinan. Oletko ennen ollut tarinankertoja? Nyt voit olla!

Minikarnevaalissa saatiin kokeilla myös diabolon käyttöä. Kuvat: Henri Haapalo Photography

Keskustorin puistoalueilla Hengaamo järjestää koko perheen tapahtumia. Hengaamossa haluamme myös tietää, mitä kaikkea haluaisit Keskustorilla tehdä ihan tavallisena päivänä – miten voisimme piha-aluetta tehdä paremmaksi ja viihtyisämmäksi?

Tässä muutama asia Hengaamosta. Ennen kaikkea Hengaamossa rakennetaan juttuja, joita perheet toivovat. Meille on tärkeää, että pääset osallistumaan sellaisiin juttuihin, jotka ovat sinusta kiinnostavia ja joihin haluaisit tulla mukaan. Mitä sinä, kaverisi ja perheesi haluaisitte Hengaamossa tehdä? Kerro se meille!

Ruut

Olen töissä Hengaamossa. Rakennan sitä sinulle ja perheellesi yhdessä toisten rakentajien kanssa. Perheessämme meillä on kultainennoutaja Alvar, joka saattaa kesken kävelylenkin vaikka istahtaa keskelle suojatietä.