Tarinamatolla pääsee esittämään toiveita toiveiden kaivolle. Kuva: Henri Haapalo

Marras- ja joulukuussa Kulttuuritalo Laikun Idealinnassa kerrottiin tarinoita oman perheen elämästä ja unelmoitiin yhdessä Tarinamatolla. Tarinoiden maa -työskentelyn ohjaajana toimi erityisdiakoni ja kirjallisuusterapiaohjaaja Anne-Mari Mäkiniemi, joka on ollut kehittämässä Tarinoiden maa -menetelmää ja vetänyt Tarinoiden maa -työskentelyä perheille ja erilaisille ryhmille jo useiden vuosien ajan. Tarinamatolla koko perhe pienimmästä suurimpaan pääsee nostamaan esille ajatuksiaan, tunteitaan ja toiveitaan itselleen sopivalla tavalla. Tarinamatolla voi työstää monenlaisia elämäntilanteita ja niiden herättämiä tunteita, kuten perheessä tapahtuvia muutoksia, perheenjäsenen vakavaa sairastumista tai menetyksiä.

Kirjuri taltio perheen tarinamatolla kertoman tarinan. Kuva: Henri Haapalo

Mikä on Tarinoiden maa?

Tarinoiden maa on innostava ja leikkisä menetelmä, jolla voidaan tutkia yhdessä lasten, nuorten ja heidän perheidensä kanssa arjen tärkeitä asioita. Menetelmän avulla löytyvät luovasti ja hauskasti uudet mahdollisuudet. Myös toivo tulee näkyväksi.

Tarinamatolla koko perhe voi osallistua tarinan luomiseen. Kuva: Henri Haapalo

Tarinamatto

Tarinoiden maassa hyödynnetään toiminta-alustaa, joka on nimeltään Tarinamatto. Tarinamatolla käytetään monipuolisesti luovuus-, kirjallisuus- ja leikkiterapeuttisia menetelmiä sekä symbolityöskentelyä ja tulevaisuuden muistelua. Tarinamatolla saa unelmoida ja tehdä näkyväksi asioita, joita toivoo tulevaisuudelta. Lapsilähtöinen menetelmä muunnoksineen soveltuu erinomaisesti myös aikuisten yksilötyöhön ja ryhmiin.

Kirjurin taltioiman tarinan saa mukaansa, jotta työskentelyn herättämiin ajatuksiin ja oivalluksiin voi palata myöhemmin. Kuva Henri Haapalo

Lisätietoja Tarinoiden maasta löydät nettisivuilta  www.tarinoidenmaa.fi. Ole yhteydessä Hengaamon väkeen sähköpostitse info@hengaamo.fi, jos olisit kiinnostunut tulemaan yhdessä perheesi kanssa Tarinamatolle!

Tiia